Modele fustanesh rezarta skifteri

Më pëlqen shumë të studioj modën në të gjitha Shtetet në përgjithësi, dhe i kushtoj vëmendje të veçantë Natyrisht Shqipërisë, PASI mundohem të kuptoj Edhe nëse Kam ndonjë të ardhme Atje. Vitet e fundit në Shqipëri Shiten shumë Firma të huaja APO të Tjera si Cotonella prodhohen Aty. Gjithashtu është zhvilluar Edhe Moda e Shqiptare. Kam pasur Rastin të shikoj emisione, të lexoj Revista mode APO të konsultoj faqe en ligne për stilistë shqiptarë si Rezarta Skifteri, Joni Peçi, Enada Adnikolla, Jona Muça. Ndoshta Jam Pak kritike por besoj që stilistët shqiptarë NUK kanë krijuar akoma një Stil të Tyrin që të ketë bërë “Revolucion”, bujë. Unë Mendoj që ATA thjesht ndjekin modën Botërore, ezekutojnë një modë në bazë të kërkesave të klientëve të Tyre, por PA u përpjekur të krijojnë një Stil të Tyrin. Unë Mendoj se Moda Shqiptare ka nevojë për një frymë Novatore, të veçantë, që të shkaktojë habi, kureshtje, me një fjalë të ketë një Stil të veçantë. ERISA Ibrahim: Moda për MUA ka qenë pasioni i përherëm. Që në fëmijëri, që Kur Isha në kopsht merrja fustanet e Mamit dhe i transformoja komplet, merrja gërshërën fshehurazi dhe filloja punën.

Je transformoja Vetëm në fantazinë temps, Natyrisht, NUK IA prisja. Kur Isha në klasë të me parë me EMPL ngjyra, në vend që të prisja format e germave e numrave, Unë vizatoja e prisja forma fustanesh. Pastaj në klasë të shtatë APO të tetë fillova të ekspozoja e të bëja Sfilata kukullash në shkollë ose te pallati i Kulturës në qytetin e Vendlindjes në Lezhë, me veshje Popullore që shikoja nëpër filma shqiptarë dhe i imitoja. Gjatë këtyre viteve studimesh, paralelisht Kam krijuar një miniklientelë Timen kryesisht me të njohura që jetojnë në Padova. Realizoj veshje sipas kërkesave e rasteve për të cilat shërbejnë. Më të shpeshtat janě kërkesat veshjesh për mbrëmje tema të ndryshme. E Puna IME Shkon nga këshillimi për copën që duhet, në paraqitjen e modelit e Deri në qepjen e veshjes. Shqiptari i Italisë: Kur Jeni afruar me botën e modës? Vjet Jeni vlerësuar me çmim të Dytë në konkursin “Concorso Nazionale per Giovani Stilisti futuristi”. Me ç`veshje u paraqitët? Keni vendosur të Vini në Vendin e modës, të stilistëve të famshëm si Armani, Valentino, Versace ETJ. Cilët janě idhujt tuaj e Cili është Stili juaj? Për Fat të mirë, shkolla që Kam frekuentuar më ka dhënë mundësinë Edhe te Punoj, të Bëj praktikën pranë firmave të rëndësishme në sektorin e modës si Benetton APO shtepia e modes ModeMania që realizon veshje me cilësi të lartë artistike e artizanale. Kam marrë pjesë në panaire të ndryshme të modës në Milano, Verona, Venecia si skenografe sfilatash APO total regarder Stilist. A keni pasur Këtu në Itali eksperienca Pune në nñjë ndërmarrje? Edhe në emisionet e konkurset e modës si “albanais prochain Top Model” besoj që veshjet duhet të zgjidhen e të përshtaten me modelen dhe anasjelltas, Gjithmonë Duke pasur kujdes për të nxjerrë domethënien qe çdo veshje mban në vetvete.

E ndiqni botën e modës në Shqipëri? Çfarë Mendoni për stilistët shqiptarë? Diçka tjetër, që për mendimin Tim duhet përmirësuar, janě revistat e modës që NUK duhet të jenë Vetëm ilustruese të koleksioneve të stilistëve për të cilat Lexon Vetëm specifikimin e stinës, emrin e stilistit dhe të modeles. ATO duhet të trajtojnë Edhe përse-të e një koleksioni, APO filozofinë e një veshjeje, APO mënyrën e realizimit. Një vëlla i SAJ që jetonte në Padova vendosi të ndihmonte motrën e Vogël dhe u interesua për një shkollë të mode mesme.